Proris

 
 
 
 

Koroška inovacija

koroska inovacijaPodjetje Proris se je prijavilo na razpis za najboljšo koroško inovacijo z avtomatizirano linijo za razrez kokosovih blazin.

Vodilo razvoja nove linije je bilo povečanje produktivnosti dela, boljši delovni pogoji, zmanjšanje števila delavcev, boljši pogoji dela za operaterja in varstva pri delu, ter manjši negativni vplivi na okolje.
Avtomatizirana linija deluje v povsem zaprtem (ograjenem), delavcu nedostopnem prostoru.

V okviru inovacije je bila najprej zaznana potreba po povečanju produktivnosti strojev za razrez in zlaganje kokosovih blazin. Po proučitvi tehnoloških rešitev konkurence, obstoječih rešitev na trgu, pregledu drugih rešitev, smo se odločili razviti nov postopek razreza in zlaganja kokosovih blazin. Je nov in hitrejši način, ki povečuje produktivnost. Prednost pred ročnim načinom tehnološkega procesa je tudi v natančnem zlaganju, kar se odrazi tudi vizuelno na končnega kupca.

Avtomatizirana linija deluje v povsem zaprtem (ograjenem), delavcu nedostopnem prostoru.

Linija za razrez kokosovih blazin zajema več ukrepov zaradi česar se multiplicirajo učinki inovativnih rešitev, kar se izraža na več proizvodnih segmentih:

  1. Povečana produktivnost : do 50%
  2. Skrajšanje proizvodnih časov: do 50%
  3. Manjši izmet: do 20%
  4. Natančnejši razrez

 

proris linija kokos blazine

 
 
 
 
 
 
 
 

inovativne rešitve - konkurenčne cene - kakovost procesa - optimizem in sposobnost odločanja - znanje in izkušnje - izdelava idejnih rešitev - projektna dokumentacija - vodenje projektov - eleborat tehnologije za PGD - pridobitev CE certifikata - tehnično svetovanje

2012 ALL RIGHTS RESERVED

Izvedba: TrueCAD d.o.o.

Design: Sans, Andrej Knez